Günümüzde diş kayıplarının yol açtığı her türlü sorunun giderilmesinde en etkin, en sağlıklı, en çağdaş ve en kesin çözüm diş implantlarıdır. Kaybedilen dişlerin yerine tedavi amacı ile yerleştirilen ve organizma için herhangi bir yan etkisi olmayan, bir süre sonra kemik dokusu ile kaynaşan, doğal bir diş gibi iş görebilen, titanyumdan elde edilen ve diş kökünün şeklinde olan vidalara implant adı verilir. Implantlar vücudun doğal bir parçası gibi iş görerek kişinin konuşma, çiğneme gibi tüm fonksiyonlarını tamamlarken doğal diş görünümünde olduğu için estetik olarak da kişiyi psikolojik açıdan rahatlatır.
Çekilmiş diş boşluklarını kapatmak için artık komşu dişleri aşındırarak köprü kaplama yapma zorunluluğu diş implantları sayesinde ortadan kalkmıştır. Diş implantları sayesinde artık ağzında tüm dişlerini kaybetmiş bir kişiye dahi tümden sabit porselen/seramik diş yapılabilmektedir.
Kişilerin çene kemiğinde, dişlerinde veya diş etlerinde normal olmayan bazı durumlar ancak ve ancak cerrahi bir müdahale ile çözülebilir. Ağız, diş ve çene kemiği üzerinde yapılması gerekli olan cerrahi müdahaleler kişinin ağız ve diş sağlığının devamlılığı açısından zorunlu ve gerekli müdahalelerdir.
Herhangi bir sebepten ötürü dişin sinirleri hasar aldığında o dişi ağızda tutmanın tek ve kesin çözümü kanal tedavisidir.
Tedavi edilmemiş çürükler sinirlere ulaştığında ya da dişe sert bir darbe geldiğinde dişin sinirlerinde geriye dönüşü olmayan bir enfeksiyon (iltihaplanma) başlar, bu durumu kişi rutin ağrılar şeklinde veya sıcak ve soğukta aşırı hassasiyet olarak ya da çiğneme sırasında dişe kuvvet geldiğinde ağrı şeklinde hissedebilir.
Kök kanalı tedavisinde amaç, dişin enfekte olmuş tüm sinir dokularını kök ucuna kadar çıkarıp temizleyip, kök ucundan itibaren uygun bir dolgu maddesiyle doldurup dişin çene kemiği ve (metabolizma ile) olan fizyolojik (hastalıklı olmayan) ilişkisini devam ettirmek yani dişi sağlıklı bir şekilde ağızda tutmaktır.
Ortodonti, çocuklarda ve erişkinlerde var olan bir takım yapısal ve/veya sonradan oluşmuş dişsel ve iskeletsel çene bozukluklarının düzeltilmesini amaçlayan diş hekimliği ana bilim dallarından biridir.
Çocuğun süt dişlerinin çıkmaya başladığı 6′ncı aydan başlayarak süt dişlerinin ağızda sonlandığı 13 yaşına kadarki dönem içinde tüm diş ve ağız sağlığının tedavisi için hizmet veren bir diş hekimliği dalıdır.
Estetik diş hekimliği uygulamalarında gelişen teknolojiyle beraber artık doğal dişlerinizden ayırt edilemeyecek estetik restorasyonlar ve estetik kuron kaplamalar yaptırabilir, bu sayede çok daha güzel bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz.
Dişlerinize ve dişetlerinize zarar vermeden yaptığımız bu uygulamalar artık çok fazla alternatif barındırmakta.
Peridontoloji diş ve diş etlerinde meydana gelen tüm rahatsızlıkları gidermek üzere, sağlıklı diş etlerinin devamlılığı için kurulmuş bir diş hekimliği dalı olmakla beraber estetik ve kozmetik amaçlı diş etleri operasyonlarının da yapıldığı bir hekimlik dalına dönüşmüştür.
Diş hekimliğini ilgilendiren protezler dişleri, diş etlerini ve çene kemiklerini kapsar. Diş hekimliğinde yapılan ve uygulanan protezlerin %90′ı dişlerle ilgilidir. Protezler sabit ve hareketli olarak yapılabilir.
Protezler sadece dişsizlik durumlarında yapılmaz. Kişinin herhangi bir diş kaybı söz konusu olmasa da, bir takım estetik ve fonksiyonel rahatsızlıkların giderilmesine yönelik, en etkili ve kesin çözüm yolu olarak protetik tedavi uygulanabilir.